Svenska Logga in partners

Så använder SECITS Sweden AddSecures lösning för kameraövervakning

 

SECITS Sweden AB, leverantör av nästa generations IP-baserade säkerhetslösningar, använder sig av AddSecure Link för kameraövervakning. Magnus Carlsson, ansvarig för Region Väst, förklarar hur det går till.

 

Din totallerantör innom kameraövervakning

"Vi tar säkerheten på allvar hos oss. Bilderna får inte komma på avvägar."

-Magnus Carlsson, SECITS Sweden AB

Fokus på säkerhet

Carlsson skriver under på fiberns förträfflighet där den finns tillgänglig, som i köpcentrum, men detta är inte alltid ett alternativ. SECITS Sweden använder AddSecure Link via mobilnätet när det krävs en mer fristående lösning.

– Vi använder AddSecure Link till att koppla upp det som vi kallar aktiv kameraövervakning. Aktiv kameraövervakning innebär att kamerorna övervakas från ett larmcentrum där operatören aktivt vidtar åtgärder vid en incident. Exempelvis tillkallas säkerhetsvakter, brandkår eller kontaktpersoner, eller så gör operatören ett högtalaranrop, det vill säga meddelar via en installerad högtalare att vederbörande måste lämna platsen. Här ger AddSecure Link oss en säker och bra uppkoppling, säger Carlsson. 

LÄS MER: 3 säkerhetshot som AddSecure skyddar dig mot

 

Kroppskamera på väktare

Kroppskameror är mycket populära för aktiv kameraövervakning, särskilt för väktare i säkerhetsbranschen. Väktaren bär kameran på kroppen medan hen rör sig. AddSecure Link ser till att anslutningen hela tiden har kontakt med det datacenter som tar emot bilderna och som övervakas av bevakningsbolagets mänskliga resurser.

– Det finns många som behöver säkerhetsvakter på fotbollsmatcher eller andra evenemang, och eftersom vakterna hela tiden rör på sig behöver vi använda mobila enheter, säger Carlsson.

 

Byggarbetsplats

 

Ett annat mycket populärt användningsområde som Carlsson tar som exempel är byggarbetsplatser, där många entreprenörer kontinuerligt vill övervaka vad som händer i byggnaden.

– Här ändrar sig byggnaden från dag till dag, och då måste kameran också flyttas runt en hel del. Byggarbetsplatsen har ofta inte fiber ännu, så en sådan uppkoppling är för det mesta inte möjlig.

 

I naturen

Är det ett område utanför storstaden som ska övervakas behövs också en lösning som AddSecure Link. Det kan vara på landsbygden, eller gälla övervakning av kontrollposter som är uppkopplade till mobilnätet. Så länge det finns mobiltelefontäckning kan övervakningen ske genom AddSecures lösning.

– På en aktiv övervakningsplats utan tillgång till fiber eller någon annan typ av fast internet måste kamerorna kopplas upp mot en router med AddSecures SIM-kort. På så vis kopplas detta till våra datacenter, som i sin tur kopplas ihop med en larmcentral som övervakar kamerorna.

– SECITS har en stor datahall i Norrland, och från den kopplar vi upp via VPN-anslutningen och skickar alla data från kamerorna till våra datacenter.

Nöjda med uppkopplingen

Även om det är säkert att använda ett trådlöst nätverk eller fiber så finns det inte överallt, och då måste uppkopplingen ske via 4G-nätet. Det är ett oskyddat nätverk, men genom att använda AddSecure Link säkras nätverksanslutningen.

– Vi tar säkerheten på stort allvar hos oss. Bilderna får inte komma på avvägar, säger Carlsson och förklarar varför de valde AddSecure Link.

– Det främsta skälet till att vi använder AddSecure Link är den rörlighet som tekniken ger. Dessutom har AddSecure Link helt enkelt hög hastighet och uppkopplingskvaliteten är mycket bra, säger Carlsson och förklarar att detta fortfarande är ett problem i hans bransch.

– Problemet här är datamängden. Det finns alltid gränser för datamängden. Det finns konkurrenter här i Sverige som har fasta abonnemang, vilket innebär att du betalar ett fast pris för en obegränsad datamängd. Nackdelen med dessa lösningar är att överföringshastigheten är så långsam.

– Medan AddSecure har en uppladdningskvalitet och hastighet via AddSecure Link som är väldigt bra.

Läs mer om IoT