Svenska Logga in partners

AddSecure Smart Grids

AddSecure Smart Grids designar och levererar smarta lösningar för tillförlitliga kommunikationssystem, distributionsmätning, feldetektering och nätverksautomation för försörjningssektorn. Målet är att hjälpa kunderna att skapa säkra och effektiva kraftnät med konsekvent och ändå flexibel mobil kommunikation, genom moduler som är lätta att installera och underhålla. Smart grid-teknik kan skapa många positiva effekter för europeiska energileverantörer. Bland fördelarna finns ökad lönsamhet för både leverantörer och konsumenter, enklare underhåll och förbättrad kvalitet på kraftnäten. Dessutom minskar miljöpåverkan till följd av lägre energiförbrukning.

AddSecure Smart Grids bygger på unik kompetens och mångårig erfarenhet av digital kommunikation och nätverksautomation.

 


Erling Gustafsson
Business Manager
AddSecure Smart Grids

AddSecure Smart Grids logo

”Vi erbjuder våra kunder de bästa och säkraste lösningarna för morgondagens distributionsnät. Genom våra innovativa metoder och genom att tillhandahålla lösningar som kommer att öka kunskapen och kontrollen av distributionsnätet hjälper vi våra kunder att ta täten för den nödvändiga anpassningen av energisystemen.”

Umeå Energi – Så valde de smart

Då kanske till och med den traditionella kommunikationen via kopparkabel började bli både dyr och förlora stöd började Umeå Energi att söka efter ett digitalt alternativ. Medan den ursprungliga planen främst var att förse distributionsnätet med digital kommunikation visade fortsatta samtal att det fanns ett större behov av feldetektering och övervakningslarm.

Läs »

Infographic

Vad är smart grid? Och hur skiljer det sig från ett traditionellt nät? I korthet innebär smart grid en sammanslagning av elnäten och internet. Detta skapar nya möjligheter både för konsumenter, kraftbolag och nätverksägare. Ladda ner vår infografik och lär dig mer om fördelarna med smarta nät!

Ladda ner infografik